23948sdkhjf

Fortsat ingen leveringsdato på ny Samsø-færge

FÆRGER: Motorproblemer lokaliseret, men status på fejlbehæftet LNG-tank er ikke afklaret. Derfor sætter Samsø Rederi endnu ikke ny dato på levering.
Samsø Rederi kan endnu ikke sætte dato på leveringen af deres nye færge 'Samsø', der er under bygning på Remontowa-værftet i Polen.
 
Det nye kommunale rederi, der overtog driften af Samsøs vestrute mellem Sælvig og Hou med udgangen af september, valgte, efter der viste sig en række fejl under prøveturen i slutningen af november, ikke at tage levering af nybygningen.
 
Efter flere forsinkelser var leveringen ellers sat til 5. december, men den er efter seneste udmelding fra Samsø Rederi fortsat udsat på ubestemt tid.
 
Har lokaliseret problemer

Motorleverandøren Wärtsilä har ellers lokaliseret de problemer, som dels reducerede motorernes ydeevne med 70 til 80 pct. på LNG-drift, og som dels fik en motor til at gå ned under prøveturens firetimers-test, hvor motorerne skal køres på fuld last i fire timer.

De to motorproblemer skulle være udbedret seneste 4. januar næste år med bl.a. opdatering af motorstyringssoftware og udskiftningen af en defekt udstødningsventil.
 
Sideløbende med problemerne i maskinrummet arbejder værftet, ifølge Samsø Rederi, fortsat med at ændre og færdiggøre hængedækket, der viste sig ikke at leve op til den specificerede vægt.

LNG-tank mangler isolering

Når Samsø Rederi endnu ikke tør sætte en ny overtagelsesdato på den nye færge, skyldes det de endnu uafklarede problemer med færgens LNG-tank, som er leveret af en underleverandør ejet af værftet selv.
 
Ifølge rederiet og deres rådgivere, OSK ShipTech, er der mangelfuld isolering af kryo-tryktanken, hvilket medfører, at trykket stiger for hurtigt.

Samsø Rederi meddeler i forbindelse med opdateringen fra værftet, at de under ingen omstændigheder vil modtage en færge, der ikke er klar til drift. Ifølge Søfarts oplysninger betaler Remontowa dagligt 100.000 kr. i dagbøder for den forsinkede levering. 
 
I venten på den nye færge anvender Samsø Rederi Læsø Færgens 'Ane Læsø', som indtil videre er i charter frem til udgangen af januar næste år.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078