23948sdkhjf

Nicaraguakanalen møder stor modstand

DEMONSTRATION: Panamakanalens kommende konkurrent bliver mødt med stor modstand af landets egen befolkning, der frygter for projektets konsekvenser.
Udgravningen går i gang den 22. december. Men med konstante protestaktioner og demonstrationer har Nicaraguakanalen ikke fået den bedste begyndelse. For nylig var der en stor demonstration mod projektet i landets hovedstad, Managua, skriver World Maritime News.
 
Demonstranterne udtrykker bekymring for, hvorvidt projektet vil have effekt på landets ferskvandsressourcer og miljø. Også politikere har sat spørgsmålstegn ved den Hongkong-baserede HKND-Group, der er valgt til at konstruere kanalen. Tvivlen går nu på, om de kan løfte denne store opgave.
 
Og projektet er stort. Kanalen bliver tre gange større end Panamakanalen og skal kunne modtage skibe på op til 400.000 tons. Men som det ser ud nu, bliver det en kamp at vinde de lokales opbakning. For langs den planlagte rute bliver der konstant iscenesat protestmarcher af bange og utilfredse beboere.
 
Nicaraguakanalen:
Kanalen bliver mellem 230 og 520 meter bred, 27,6 meter dyb og hele 278 kilometer lang.
Det anslås, at prisen for kanalen vil ende på omkring 290 milliarder kroner.
 
Læs også:
Nu begynder udgravningen til Nicaragua-kanalen
Panama tager Nicaraguakanalen seriøst
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078