23948sdkhjf

DBB tager levering af 'Wind Server'

NYBYGNING: DBB Jack-Up Services' første nybygning leveret i dag. Det nye avancerede jackup-fartøj skal bruges til servicering af havmølleparker.
DBB Jack-Up Services A/S tog i dag officiel levering af sit nye offshore service-skib, der er bygget på Nordic Yards i Warnemünde. Nybygningen fik samtidigt officielt sit navn, 'Wind Server', under overleveringsceremonien. Det meddeler rederiet i dag i en pressemeddelelse.

“Vi glæder os meget over at udvide vores flåde med dette højt specialiserede jackup-fartøj, og vi ser frem til at kunne tilbyde skibets avancerede serviceløsninger og udstyr til vores kunder,” siger Thorsten Jalk, CEO for DBB Jack-Up Services A/S, og tilføjer: 'Det nye jackup-skib vil allerede i januar påbegynde opgaver på offshore vindmølleparker i Nordeuropa.”

'Wind Server's udstyr er optimeret til at kunne imødekomme kravene fra offshore vindmarkedet. Til eksempel har kranen på det 80 meter lange og 32 meter brede skib en løftehøjde på lige under 100 meter og en løftekapacitet på 400 tons.

Kapacitet op til 8 MW-møller

Med skibets fire 75 m lange jackup-ben og dets innovative jackup-system er skibet selvpositionerende i vanddybder på op til 45 meter og danner således en stabil platform for udførelse af vedligehold og reparationsarbejde selv på de store 5 til 8 MW-vindmøller, oplyser DBB Jack-Up Services endvidere.

Siemens Wind Power hyrede tidligere på året 'Wind Server' på en treårig charter-kontrakt, der påbegyndes i marts 2016. 'Wind Server' blev forsinket godt et halvt år undervejs i byggeprocessen på værftet fra den oprindeligt udmeldte leveringstermin i forbindelse med kontraheringen tilbage i august 2012.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079