23948sdkhjf

Mærsk vil skære i omkostninger på olieprojekter

OLIEPRIS: A.P. Møller - Mærsk overvåger omhyggeligt den faldende oliepris, da en lav oliepris kan betyde, at man skal skære i omkostningerne.

"Aflysning eller udskydelse af projekter er ting, som vi kigger på hele tiden. Og vi kan blive nødt til at tage omkostningerne i olieforretningen op," siger Nils Smedegaard Andersen, CEO i shipping- og energikonglomeratet A.P. Møller - Mærsk, til det amerikanske nyhedsmedie Bloomberg News.

Koncernen leder efter olie og gas i blandt andet Angola, Norge og Den Mexikanske Golf, da man skal finde erstatninger for faldende produktion i den danske og britiske del af Nordsøen.


Olieprisen er faldet til under 50 dollars fra 115 dollars i juni sidste år. Og det er den udvikling, der får industrien til at tilpasse ved at skære i omkostningerne.


Aflyste milliardprojekter


Eksempelvis har Shell tidligere på måneden aflyst et projekt til 6,5 mia. dollars i Qatar, hvor også Mærsk har produktion.


"Vi bliver også nødsaget til at se på, hvilke projekter vi skal udvikle, og hvilke vi skal lade ligge. Men vi antager, at olieprisen stabiliserer sig på et lidt højere niveau, end den er i dag," siger Nils Smedegaard Andersen.

Nils Smedegaard Andersen har tidligere varslet, at ændrede vilkår, herunder store fald i olieprisen, kan få Maersk Oil til at sadle om i investeringsplanerne. Senest er storfeltet Chissonga i havet ud for Angola blevet taget op til overvejelse.

Topchefen i Mærsk-koncernen er med til denne uges World Economic Forum-møde i Davos i Schweiz, der fortsætter til søndag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078