23948sdkhjf

Aalborg Havn fik rekordstort 2014

HAVNE: Containere, vindmøllervinger og olie satte dagsordenen for fremgangsrigt år for Aalborg Havn.
Aalborg Havn melder om et stærkt 2014, hvor især feederruter på containersiden, udskibning af vindmøllevinger og indskibning af olie til havnens to terminaler har skabt grobund for rekordstor aktivitet. I alt nåede Aalborg Havn en omsætning på 5,6 mio. tons. i godsomsætning.

Stigningen i olieomsætningen tilskrives for en stor del indførelsen af ECA-reglerne i kombination med de nuværende lave oliepriser. Det har betydet, at flere virksomheder har valgt at købe op og gemme på lager, så det er klar til salg, når priserne (måske) stiger igen.

Også på andre godsområder er der positive tendenser at spore, blandt andet i containertrafikken, der siden etableringen af den feederforbindelsen mellem Aalborg og Rotterdam i 2010 har oplevet et opadgående aktivitetsniveau. Derimod nævner havnen ikke noget specifikt om udviklingen på godstrafikken til Grønland med Royal Arctic Line.

70 pct. flere vindmøllevinger

62.387 containere (TEU) blev i 2014 håndteret på Aalborg Havn i modsætning til 60.702 containere (TEU) i 2013, hvilket især skyldes en stigning i antallet af frysecontainere fra de mange nordjyske fødevarevirksomheder.

Antallet af vindmøllevinger, der i 2014 blev skibet ud af Aalborg Havn, spiller ligeledes en rolle i Aalborg Havns rekordår.

Ikke færre end 687 vindmøllevinger blev sendt ud over kajen, og det er det største antal, siden havnen tilbage i 2011 begyndte at registrere vingeudskibningen. Her var tallet 405 vindmøllevinger, og det er således en stigning på næsten 70 procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078