23948sdkhjf

Nye skærpede træningskrav for søfarende ved sejlads i Arktis på plads i IMO

ISSEJLADS: IMO blev i sidste uge enige om et sæt nye regler i STCW-konventionen til søfarende, der skal navigere rundt i Arktis og Antarktis. Et væsentligt fokusområde er træning i issejlads.
I FN’s søfartsorganisation, IMO, er der nu enighed om træningskrav til søfarende, som sejler i Arktis og Antarktis. Kravene skal højne sikkerheden ved sejlads i polarområder og sikre, at besætningen er rustet til de særlige forhold.

Det skriver Søfartsstyrelsen på sin hjemmeside.

Konkret kommer det til at betyde, at skibsførere og navigatører skal have særlig træning for at navigere skibe i is.

Det inkluderer blandt andet krav om, at de søfarende tilegner sig bedre forståelse for de begrænsninger for mandskab, skib og udstyr, der er, når man opererer i kolde og øde områder, hvor der er ringe eller ingen infrastruktur i forbindelse med eksempelvis ulykker og forurening.

Sondrer mellem to niveauer

Kravene skrives ind i STCW-konventionen, der er det internationale regelsæt, som regulerer de overordnede uddannelses- og træningskrav for søfolk. De forventes at træde i kraft ved årsskiftet 2018, men landene opfordres til at handle hurtigere, så reglerne allerede vil gælde, når selve polarkoden træder i kraft i januar 2017.

Træningskravene sondrer mellem to træningsniveauer for besætningen; et basis- og et mere avanceret niveau. Derudover stilles der mere omfattende træningskrav til skibsføreren og navigatørerne på tank- og passagerskibe, når de sejler i is.

Forslaget til det nye regelsæt faldt på plads i denne uge på det andet møde i uddannelsesunderkomitéen (HTW). Det er sket i forbindelse med de kommende internationalt bindende regler for sejlads i polare farvande – den såkaldte polarkode, og teksten bliver nu sendt videre til godkendelse i Søsikkerhedskomitéen (MSC 95) i juni 2015.

Læs også:
IMO gennemfører sikkerhedsregler for Arktis sejlads
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079