23948sdkhjf

’Pieter Schelte’ får andet navn efter nazi-kritik

OFFSHORE: Efter kritik af de nazistiske forbindelser i navnet på kranskibet ’Pieter Schelte’ ændrer Allseas, rederiet bag, nu navnet på skibet. Det nye navn bliver Pioneering Spirit.
Rederiet Allseas bukker nu under for det pres, som de blev sat under på grund af navnet på skibet ’Pieter Schelte’. Da blandt andet flere jødiske organisationer var fortørnede over, at Pieter Schelte Heerema, som skibet var opkaldt efter, var SS-soldat og senere blev dømt for krigsforbrydelser, vælger rederiet nu at ændre skibets navn. 

“Som et resultat af de mange reaktioner, som er kommet frem i løbet af de seneste dage, har Allseas Groups direktør, Edward Heerema, annonceret, at navnet på skibet ‘Pieter Schelte’ vil blive ændret. Det har aldrig været intentionen at fornærme nogen,” lyder det i en pressemeddelelse fra Allseas.
 
’Pieter Schelte’, som oprindeligt blev navngivet for at ære Allseas-ejer Edward Heeremas far, skifter nu navn til ’Pioneering Spirit.’ 

Shell glæder sig til samarbejdet

Hos Shell, der siden kritikken for nyligt tog til har opfordret Allseas til at ændre skibets navn, er man glade for beslutningen.
   
”Vi har gjort vores holdning klar for Allseas og er derfor glade for, at de har besluttet at ændre skibets navn. Vi glæder os til at arbejde sammen med Allseas på nedlæggelsesprojektet. Deres ’single-lift’-teknologi er klart den sikreste, mest effektive og miljømæssigt ansvarlige måde at flytte den øvre del af Brent-platformene,” skriver Shell i en pressemeddelelse ifølge Financial Times. 

Det Hollandske Center for Information og Dokumentation om Israel, som i 10 år har ført kampagne for at ændre skibets navn, deler Shells glæde. Organisationens direktør, Esther Voet, siger til Financial Times, at der bør der være stolthed forbundet med at eje verdens største skib, og hun er derfor glad for, at ’skampletten’ nu er vasket væk. 

Læs også:

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11