23948sdkhjf

OPDATERET: 'Maersk Garonne' har forladt Fremantle efter grundstødning

SØULYKKE: Containerskibet 'Maersk Garonne', der gik på grund ved Australiens vestkyst lørdag morgen, er nu blevet frigivet af de lokale myndigheder.
De lokale myndigheder i Fremantle nær Perth i Australien har nu frigivet det 61.636 t.dv. store containerskib 'Maersk Garonne'. Skibet forlod Fremantle kl. lidt i 11 lokal tid med kurs mod Melbourne.

Skibet gik på grund i blødt sand tidligt lørdag morgen under indsejling til Fremantle, men kom hurtigt flot ved hjælp af tre slæbebåde fra bl.a. Svitzer. Derefter blev 'Maersk Garonne' beordret til en sikker ankerplads af de australske søfartsmyndigheder, der ville undersøge skibet nærmere.

En talsmand fra Fremantle Havn har i dag oplyst til World Maritime News, at der ikke blevet fundet betydelig skade på skroget ved en undervandsinspektion foretaget af dykkere.
 
Opdateret 4. marts:
Ifølge Lloyds List Australia skyldtes 'Maersk Garonne's grundstødning ikke maskinproblemer, som det har fremgået af flere maritime medier. De nærmere omstændigheder er endnu ikke offentliggjort, men det står også klart, at skibet havde lods om bord, da ulykken skete.

Læs mere:
Maersk Line-enhed slap uden mén fra grundstødning ved Fremantle
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063