23948sdkhjf

Alfa Laval forventer stigende interesse for scrubbere

ECA: Scrubber-producenten Alfa Laval forventer, at virksomhedens scrubbere vil stige i popularitet, siger salgschef Rene Diks til World Maritime News.
Stadigt flere rederier bestiller scrubbere hos Alfa Laval, som nu har monteret scrubbere på omtrent 65 skibe.

På baggrund af Alfa Lavals ordrebog vurderer mediet World Maritime News (VMN), at scrubber-løsninger er de mest populære til at rense udstødningsgasser blandt ro/ro- og krydstogtrederier.

”Vi forventer en fortsat god efterspørgsel efter Pure SOx (Alfa Lavals scrubber-serie), nu hvor rederne kan begynde at se forskellen mellem regningerne på heavyfuel og marinegasolie,” siger Rene Diks, salgs- og marketingmanager for Exhaust Gas Cleaning hos Alfa Laval, til WMN.

Præsenterer inline-scrubber i 2015

Han forklarer, at selvom olieprisen er faldet, er prisforskellen mellem heavyfuel og marinegasolie stadig omtrent den samme.

”Det resulterer i en god business case for mange skibe,” siger Rene Diks til WMN.

Han oplyser desuden, at Alfa Laval i løbet af 2015 vil lancere en inline-version af sin scrubber – en løsning, som Wärtsilä allerede har præsenteret, og som angiveligt er væsentlig mere kompakt end de traditionelle scrubber-løsninger.

”Det første system vil snart blive testet om bord, og det komplette salg begynder i starten af fjerde kvartal 2015,” siger Rene Diks til WMN.

Læs mere:
Danske aktører skyder ny tvivl om scrubberes miljørigtighed ned
Stena Line har endnu ikke valgt ECA-retning efter aktuel scrubber-ordre hos Wärtsilä
DFDS scrubber-investeringer hænger sammen trods olieprisfald
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078