23948sdkhjf

Mærsk-konkurrent ser lyst på 2015

Det franske rederi CMA CGM leverede mandag et positivt regnskab for 2014, der får rederiet til også at forvente vækst i fremtiden.
Det franske rederi og Mærsk-konkurrent CMA CGM ser relativt lyst på fremtiden. Det fremgår af regnskabet for 2014, som blev leveret mandag.

Rederikoncernen venter en vækst i containermarkedet på fem pct. i mængder grundet fortsat vækst i den amerikanske økonomi og bedre udsigter for den europæiske. Rederiet vurderer dog, at der fortsat er geopolitisk usikkerhed, der kan trække ned.

Vækstforventningen hos Maersk Line er lidt mere konservativ og lyder på tre-fem pct.

CMA CGM venter også, at samarbejdet i alliancen Ocean Three med rederierne CSCL og UASC samt aftaler med kollegaen Hamburg Süd ventes at bidrage til fremgangen.

Vil få nye skibe
Det franske rederi, der ikke er børsnoteret, var sidste år tæt på at indgå en alliance med Maersk Line og MSC, den såkaldte P3-alliance, men det satte de kinesiske myndigheder en kæp i hjulet for.

Med til at sikre fremgang i driftsoverskuddet, alt efter hvordan raterne udvikler sig, vil også være de faldende bunkerpriser, anføres det i regnskabet.

Rederiet får også leveret nye skibe, hvilket vil være med til at støtte forventningen om vækst i indtjeningen. Rederiet vil få leveret seks 18.000 TEU-skibe og 12 styks 9400 TEU.

Fremgang på både top- og bundlinje
CMA CGM kom ud af 2014 med fremgang på både top- og bundlinje.

CMA CGM kunne sidste år notere et overskud på 584 mio. dollars, hvilket var en fremgang fra 408 mio. dollars i 2013. Resultatet kom i mål på baggrund af en omsætning, der blev løftet med 5,3 pct. til 16,7 mia. dollars, fremgår det af regnskabet.

Driftsoverskuddet steg til 973 mio. dollars fra 756 mio. dollars.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125