23948sdkhjf

Opkøb af BG Group udvider Shells allerede store LNG-flåde

LNG: Olieselskabet Shell meddeler i dag, at det har købt britiske BG Group for 47 mia. pund. Fusionen af de to selskabers flåder gør Shell til en endnu større spiller på LNG-markedet.
Det hollandske olieselskab Shell opkøbte i dag det britiske LNG-selskab BG Group for 47 milliarder pund. Både Shell og BG Group havde allerede nogle af verdens største LNG-flåder, så dagens fusion af de to selskaber bringer en ny global kæmpe på markedet. 

”BG vil accelerere Shells finansielle vækststrategi, specielt på dybt vand og LNG, to af Shells vækstprioriteter og områder, hvor selskabet allerede er et af industriens førende,” siger Ben Van Beurden, CEO for Shell, i en pressemeddelse.

Med mere end 50 LNG-skibe i flåden inden dagens opkøb af BG Group var Shell allerede en stor spiller på markedet, men kan nu tilføje de yderligere omkring 25 LNG-skibe, som BG ejer eller leaser. 

Både Shell og BG Group har ligesom mange af verdens andre olieselskaber været nødt til at foretage store nedskrivninger på grund af den lave oliepris. 

LÆS MERE:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109