23948sdkhjf

Alfa Laval Aalborg satser på Aalborg med nyt domicil

BUSINESS: Et nyt domicil er ifølge Alfa Laval Aalborg ikke kun nye lokaler, men repræsenterer også en start på en ny æra for virksomheden, der rykker fra industri- til vidensvirksomhed.
Det hele startede med Aalborg Værft og dattervirksomheden Aalborg Industries. Nu er sidstnævnte en del af Alfa Laval-koncernen, som indviede sit nye domicil den 5. maj.
 
Selv om kedler og scrubbere stadigt er en væsentlig del af dagligdagen for virksomheden, markerer de nye fysiske rammer altså også nye, daglige vilkår for medarbejderne, meddeler Alfa Laval Aalborg i forbindelse med gårsdagen indflytning, som ifølge Alfa Laval også markerer virksomhedens klare sats på fortsat tilstedeværelse i Aalborg.
 
Konkret er den  fysiske afstand mellem den gamle og den nye administrationsbygning kun godt 50 meter, men den mentale afstand er langt større, konkluderede virksomhedens adm. direktør Søren Hjorth Krarup i anledning af begivenheden. Hans pointe var, at det nye domicil understreger afslutningen på virksomhedens mangeårige rejse fra industri- til vidensvirksomhed.
 
”At gå fra industri- og produktionsvirksomhed til vidensvirksomhed er en meget lang og til tider også hård proces. Alfa Laval Aalborg er jo de seneste 100 år – under skiftende navne – gået fra at være et af Europas mest markante værfter til siden at blive global markedsleder inden for marinekedler. I dag er vi blandt de førende i verden inden for marineteknologi og udvikling af nye højteknologiske og energibesparende løsninger,” sagde Søren Hjorth Krarup i en pressemeddelelse.
 
Fortsat stor fokus på Aalborg
 
Han pointerede videre, at Alfa Laval Aalborg har medvind i øjeblikket. Produktionen af scrubbere til rensning af udstødningsgasser og det nye testcenter, der allerede nu skal udbygges, overgår alle forventninger. Hovedparten af virksomhedens 400 medarbejdere i Aalborg arbejder med en bred vifte af opgaver inden for salg, service, udvikling, indkøb, projektledelse, styring mv. til understøttelse af Alfa Lavals globale marineforretning. 
 
Videre understregede han, at afdelingen i Aalborg afgjort spiller en stor rolle i hele Alfa Laval-koncernens fremtidsplaner. Konkret om de nye faciliteter fremgik det, at det nye byggeri ikke kun opgraderer medarbejdernes arbejdsvilkår markant, selskabet selv opnår også betydelige besparelser på energiomkostninger etc. 
 
Beregninger viser i den sammenhæng, at de samlede omkostninger falder med 15 procent. Det skyldes dels, at man kan skære en stor bid af sine energiomkostninger, men det skyldes også, at antallet af kvadratmeter pr. medarbejder er mindre i den nye bygning af den årsag, at denne bygning er opført til selskabets præcise behov. Herved undgår man blandt andet en stor mængde spildkvadratmeter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067