23948sdkhjf

Første af otte avancerede Dragon-gastankskibe leveret til Evergas

NYBYGNING: Evergas forventer at levere de to første nye Dragon-nybygninger til Ineos' transatlantiske skifergastransport mellem USA og Norge/Skotland til juli.
Evergas har torsdag den 28. maj taget levering af det første af otte avancerede, kombinerede LNG- og LPG-tankskibe fra Nantong Sinopacific-værftet i Kina. Nybygningen følges hen over sommeren af seriens anden enhed.

De to nybygninger skal så officielt navngives sammen i juli, inden de sluttes til Ineos, oplyser CEO hos Evergas, Steffen Jacobsen, til Søfart.

Dragon-serien, som skibene betegnes, bestod oprindelig af fire enheder, men er siden i to omgange blevet udvidet til de nu otte skibe til levering frem til andet kvartal 2017.

Avancerede skibe på ny transatlantisk trade


Alle skibene er øremærket Ineos' specielle transatlantiske trade med skifergas fra USA til oparbejdningsanlæg i Skotland og Norge på kontrakter af op til 15 års varighed.

Ud over skibenes fremtidige beskæftigelse er der også tale et usædvanligt nybygningsprojekt i teknisk forstand. Dragon-serien får nemlig et komplet dual-fuel-maskineri, leveret som en samlet pakke fra Wärtsilä. Denne inkluderer ud over hoved- og hjælpemotorer også gear og propellere, bunkertanke samt lastesystemer.

”Leveringen af det første skib i Dragon-serien markerer begyndelsen af en ny æra i transporten af flydende gas. De avancerede tekniske løsninger fra Wärtsilä gør de her skibe til de mest moderne og miljømæssigt mest bæredygtige gastankskibe, der nogensinde er bygget,” udtaler Steffen Jacobsen i dag i en pressemeddelelse udsendt af Wärtsilä i forbindelse med leveringen.

Søfart planlægger at bringe et nybygningsportræt af seriens første skib i løbet af sensommeren i år.

Læs også:
Amerikanske skifereventyr tilføjer to nybygninger til Evergasflåden
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093