23948sdkhjf

Andreas Nordseth måtte overgive sig til sydkoreaner

SØFARTSPOLITIK: De blev sydkoreaneren Lim Ki-Tak, der vandt flest fortalere for sit kandidatur, da den afgørende afstemning om posten som generalsekretær for IMO afgjordes i London
Det er ærgerlige reaktioner fra det øvrige Blå Danmark, der møder meldingen om, at Andreas Nordseth, Søfartsstyrelsens direktør, ikke gik hele vejen til posten som ny generalsekretær i IMO efter japaneren Koji Sekimizu. I stedet er den nærmeste konkurrent til posten, sydkoreaneren Lim Ki-Tak, der nu kan sætte sig i sædet.
 
Hos Danmarks Rederiforening lyder reaktionen bl.a. således fra direktør Anne H. Steffensen:
 
”Vi har hele tiden støttet Andreas Nordseths kandidatur og set ham som den helt rette til at afløse Koji Sekimizu som generalsekretær i IMO. Med sin store erfaring og fornuftige fokus på balancen mellem ambitiøs, global regulering, der samtidig tager hensyn til bundlinjen, ville Andreas Nordseth have været god for både dansk skibsfart og skibsfarten som helhed. Sådan blev det desværre ikke i denne omgang,” siger Anne H. Steffensen.
 
Hun bakkes op af kollega Jenny Braat fra Danske Maritime, der dog også kan glæde sig over resultatet – i og med at Andreas Nordseth dermed sandsynligvis fortsætter som direktør for Søfartsstyrelsen:
 
"Selvom det ville have været en cadeau for Danmark at kunne besætte topposten i IMO, er vi i Danske Maritime godt tilfredse med at bevare Søfartsstyrelsen på  Andreas Nordseths hænder. I optakten til valget var det klart, at Danmark har vundet stor anerkendelse for det arbejde, som er gjort for at sikre især miljø og sikkerhed som de to hovedhjørnesten i IMO's arbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125