23948sdkhjf

Mols-Linien klar med ny hurtigfærge og kapacitetsudvidelse fra foråret 2017

FÆRGER: InCat skal levere endnu en hurtigfærge med samme kapacitet som de to store KatExpress-færger, der har været afgørende for Mols-Liniens turnaround.
Mols-Linien vil fra maj 2017 erstatte sin mindste katamaran-færge, den 770 passagerer og 220 biler store 'Max Mols', der på det tidspunkt vil være 19 år gammel, med en langt større nybygning. Det oplyste rederiet lørdag i en selskabsmeddelelse.

Heri oplyser Mols-Linien, at der er indgået en 12-årig bareboat-charter gældende fra 2017 med den australske hurtigfærge-specialist Incat om en nybygget katamaranfærge med en kapacitet på 1.000 passagerer og 417 personbiler – eller en kombination med et antal lastbiler eller busser. 

Kapacitetsmæssigt svarer nybygningen dermed til Mols-Liniens to store InCat ”Evolution One12” 112 m lange katamaraner, 'KatExpress 1' og 'KatExpress 2', rederiet allerede har i bareboat-charter fra værftet.  

Nye færger afgørende for turnaround

Det er en type, InCat-værftet indtil videre har bygget fire af, og som for Mols-Linien har været afgørende for den turnaround, rederiet i de seneste år har gennemgået. KatExpress-færgerne har nemlig bidraget med et væsentligt forbedret forhold mellem kapacitet og driftsomkostninger i forhold til de to små, nu ophuggede gasturbine-drevne SeaJet-færger, som i midt-halvfemserne bragte Mols-Linien ind i hurtigfærgeæraen.

InCat-værftet oplyser i dag, at nybygningen bliver en opdateret og særligt modificeret nær-søster til Mols-Liniens to nuværende KatExpress-katamaraner. Det oplyses imidlertid ikke, om nybygningen skal have konventionel gasoliedrift, eller om den bliver LNG-drevet.

InCat har allerede en stor LNG-katamaran på referencelisten og arbejder ligeledes på en større udbredelse af LNG i deres nye kommende generation af store bilførende katamaraner: ”InCat-129” bliver, som navnet antyder, knapt 129 meter lang, men med samme bredde som bl.a. 112 meter-versionen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094