23948sdkhjf

Semco Maritime får ordre på udbygning af Mærsk Guardian

OFFSHORE: Semco Martime har indgået aftale med Maersk Drilling om udbygning af beboelsesrig’en Mærsk Guardian, der fra september 2016 skal indsættes på forskellige felter i den danske del af Nordsøen.
Ordren til Semco Maritime på et trecifret millionbeløb i danske kroner omfatter installering af nye beboelsesmoduler som supplement til allerede eksisterende indkvarteringsområder på jack-up rig’en. Semco Maritime vandt ordren i åben konkurrence med flere danske og udenlandske aktører, skriver selskaber i en pressemeddelelse.
 
Leder af Semco Maritimes rig-division, Senior Vice President Lars Skov Christensen, er særdeles tilfreds med ordren på Mærsk Guardian, som falder stratetisk godt i et presset marked.
 
"Det er meget glædeligt, at en internationalt velanskreven operatør som Maersk Drilling vælger os. Det bekræfter os i, at vores strategi er konkurrencedygtig på et udfordret rig-marked.
Lars Skov Christensen tilskriver Semco Maritimes shipyard-in-a-box-koncept en stor del af æren for, at ordren gik hjem."
 
"Shipyard-in-a-box-konceptet er et billedlig koncept på fleksibilitet, der tillader os lynhurtigt at flytte vores rig-ingeniører hen, hvor arbejdet er. Vi kan rykke ud på få timer eller døgn, afhængig af opgavens karakter og hvor på kloden, vi skal hen. Konceptet minimerer samtidig vores faste omkostninger uden at gå på kompromis med kvaliteten, anfører Lars Skov Christensen."
 
Bliver i Frederikshavn
 
Mærsk Guardian ligger p.t. i Frederikshavn, hvor den bliver liggende i hele renoveringsperioden. Den største del af Semco-ordren, nemlig selve konstruktionen af det nye beboelsesmodul, udføres i Gdansk i Polen. Herfra sejles hele bolig-karréen til Frederikshavn og monteres på rig’en, forklarer Vice President Nicolai Vejlgaard, der er hovedansvarlig for projektet:
 
"Vi har aldrig tidligere konstrueret så stort et beboelsesmodul. Størrelsen gør det ikke muligt for os at placere arbejdet på vores eget værft i Esbjerg, og derfor har vi lagt opgaven hos vores dygtige samarbejdspartnere i Polen, siger Nicolai Vejlgaard.
Det 142-værelses beboelsesmodul vejer 560 tons og anløber efter planen Frederikshavn til august."
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078