23948sdkhjf

Nordana Project & Chartering sælges til den tyske samarbejdspartner Rickmers-Linie

MULTIPURPOSE/HEAVY LIFT: De pressede aktiviteter i Weco-gruppens Nordana Project & Chartering bliver en del af Hamborg-baserede Rickmers-Linie.
Weco-gruppen har solgt sine projekt- og heavy lift-aktiviteter til det Hamborg-baserede tyske rederi Rickmers-Linie. Hamborg-rederiet er en af de førende operatører på break bulk, heavy lift og projektlast med linjefart i US-Europa- og Mellemøsten-Indien-korridorerne, sideløbende med spot-projektlaster world-wide.

Projekt- og heavy lift-aktiviteterne fra Weco-gruppen, Nordana Project & Chartering, fortsætter ifølge Rickmers-Linie under brandet NPC og bliver en selvstændig division i Rickmers-gruppen. Sammenlægningen får effekt fra 1. juli i år.

Salget kommer midt i en periode med et udfordret multipurpose-marked. I Weco-gruppens seneste regnskab lød forventningen til indeværende år på et yderligere aktivitetsfald i gruppens multipurpose-division.

Samlet flåde

NPC kommer til at operere en flåde af multipurpose heavy lift-skibe world-wide i segmentet 8.000 til 21.000 t.dv. med heavy lift-kapacitet op til 500 tons. Den samlede flåde i det nye setup kommer til at indbefatte Nordana Project & Charterings nuværende 12.000-tonnere med 2 X 150 tons løftekapacitet, 'Marselisborg', 'Fredensborg', 'Billensborg' etc. fra 2010/11 samt rederiets Thai-flagede skibe.

Rickmers oplyser, at NPC skal ledes af Lars Steen Rasmussen og Torben Reinhard. Lars Steen Rasmussen var tidligere adm. direktør for projekt- og ro/ro-aktiviteterne i Weco-gruppen. Han får base i København, mens Torben Reinhard fortsætter som chef for aktiviteterne i Thailand ud fra Bangkok.

”Vi er overbeviste om, at vores kunder vil sætte pris på den nye kombinerede service, vi nu kan tilbyde. Vi ser derfor frem til at udvikle de eksisterende kunderelationer og skabe nye forretninger for både NPC og Rickmers,” udtaler Lars Steen Rasmussen.

Et godt match

Fra tysk side peges der på de gode samarbejdsrelationer, de to rederier allerede har.

”Samarbejdet med Nordana Project & Chartering i Japan og Kina har vist, at vi fungerer godt sammen – både produktmæssigt og på service-siden. Ligesom ånden og arbejdsklimaet i de to organisationer også er et godt match,” lyder det fra Rickmers-Linies CEO, Ulrich Ulrichs.

Salget af Nordana Project & Chartering til Rickmers kommer efter et år, hvor samarbejdet mellem det danske og det tyske rederi er blevet løbende udvidet. Først blev Rickmers ene-agent for Nordana Project & Chartering i Japan. Og så sent som i marts i år blev samarbejdet udvidet til også at indbefatte det store kinesiske marked.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111