23948sdkhjf

Etablering af vestjysk havnepromenade sendt i udbud

Struer Kommune har offentliggjort det første udbud på etableringen af Struers nye havnebydel, hvor man transformerer de tidligere industriområder til bolig- og kulturområder

På den gamle industrihavn i Struer i det øvre Vestjylland har man ambitioner om at forvandle byens gamle industrihavn til en promenade med boliger og kulturliv.

Nu har Struer Kommune, som står bag projektet, taget næste skridt mod at realisere bydelen, som skal hedde Stævnen.

Første del af Stævnen-projektet er netop blevet sendt i udbud og omfatter udover det offentlige byrum og promenaden, også opførelse af 30-40 nye boliger på det cirka 10.000 kvm store areal på den del af industrihavnen, som ligger tættest på brobuerne og forbinder Struers bymidte med havneområdet.

Som en del af udbuddet er der også mulighed for at byde på en køberet på Nordhavnen, som er den del af industrihavnen, hvor DLG’s lagerbygninger ligger i dag.

Struer Kommunes borgmester, Marianne Bredal (V), glæder sig over at de første byggefelter er sendt i udbud, og hun ser nu frem mod næste proces.

- Vi ser frem til spændende bud på, hvordan de tanker og ideer, vi har arbejdet med over flere år, kan realiseres, siger borgmester Marianne Bredal i en pressemeddelelse. 

Ventes at starte i 2025

Bag visionerne for den nye bydel, Stævnen, ligger udviklingsplanen 'Byen til Fjorden', som blev vedtaget i 2020 efter en bred involvering af borgere, interessenter og aktører på havnen.

Som en del af udviklingsarbejdet med erhvervshavneområdet har man også vurderet, at der er et fremtidigt boligbehov i Struer, fortæller borgmesteren.

- Vi oplever positiv interesse for boligbyggeri på havnen fra flere investorer. Tæt, lavt boligbyggeri er en boligtype, som mange gerne vil bo i. Når børnene er fløjet fra reden og villaen blevet for stor, vil Stævnen være et oplagt valg for mange, lyder det videre fra Marianne Bredal.

Kommunen oplyser, at udviklingen af den nye bydel vil strække sig over en årrække. Det vides endnu ikke hvor længe.

Forventningen er dog, at første spadestik til bydelen kan tages i løbet af 2025.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093