23948sdkhjf

Bjærgning af tabte Mærsk-containere på havbunden er indstillet

Mærsk har i knap fire måneder forsøgt at bjærge 46 tabte containere. Det er ikke lykkedes at bjærge alle

Bjærgningen af 46 containere, som blev tabt i Jammerbugten af et Mærsk-skib under en kraftig storm før jul sidste år, er afsluttet.

Det oplyser Mærsk i en pressemeddelelse fredag.

Rederigiganten har lykkedes med at bjærge vragrester fra 21 containere, som samlet set svarer til 17 hele containere. Derudover er selskabet lykkes med at bjærge 44.400 kilo plastik og gummi fra havbunden.

Containervragene, som er blevet bjærget, har næsten alle været brudt i mange stykker, og flere steder har det ifølge Mærsk kun været muligt at bjærge dele af containeren, mens resten formentlig har gravet sig ned under sandet.

Kristian Brauner, der er flådeoperationschef i Mærsk, kalder indsatsen, der blev påbegyndt i slutningen af maj, for "det muliges kunst".

- Vi havde selvfølgelig gerne set, at det havde været muligt at først finde og senere bjærge samtlige 46 containere, som vores skib tabte, men det var desværre ikke muligt, lyder det fra ham i meddelelsen.

Fem af de 46 containere drev i land, mens 21 blev lokaliseret på havbunden i eftersøgning i årets første tre måneder. De resterende 20 blev aldrig fundet.

Det var den 22. december, at containerskibet 'Mayview Maersk' tabte containerne i havet 30 kilometer ud for Hanstholm.

Mange forskellige varer - herunder køleskabe, kompressorer, medicinsk udstyr og sko - skyllede i dagene efter i land.

Mærsk udvidede tidligere området, hvor det ledte efter de tabte containere. Det resulterede ikke i fund af flere containere.

I og med alle containere har været brudt op i et eller andet omfang, så forventer Mærsk, at langt det meste gods, der kan flyde, allerede er drevet i land.

- Hvis det senere skulle vise sig, at nye ting skyller i land eller er til fare for sejlads, så vil sørge for, at der bliver taget hånd om det, siger Kristian Brauner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078