23948sdkhjf

Rønne Havn bliver udskibningshavn for 76 vindmøller

Vindmøllerne til polsk vindmøllepark vil blive udskibet fra Rønne Havn 

Endnu en vindmølleudskibing er faldet ned i Rønne Havns turban.

En ny aftale gør, at Rønne Havn bliver udskibsningssted for den polske vindmøllepark Baltic Power med en kapacitet på ca. 1,2 GW. 

Vindmølleparken etableres ca. 150 km. øst for Bornholm.

Baltic Power vil være den første offshore vindmøllepark, der bygges i den polske del af Østersøen, og de 76 vindmøller i projektet vil kunne levere strøm til over 1,5 millioner husstande.

Baltic Power bliver også det første europæiske projekt, der benytter Vestas' nye 15 MW vindmølle (V236-15.0 MW), som indtil nu kun er blevet installeret som en testmølle.

- Vi er meget glade og stolte over, at vi nu også bliver installationshavn for et polsk vindmølleprojekt, og så endda det første af sin art i Østersøen og med den helt nye 15 MW vindmølle fra Vestas. Vi tager det som et tegn på, at vi har fået styrket Rønne Havns position som Østersøens centrum for grøn energi, siger Jeppe la Cour, kommercieldirektør, Rønne Havn A/S.

Baltic Power er et joint venture mellem det polske firma ORLEN og det canadiske firma Northland Power. Vindmølleparken vil blive opsat i løbet af 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081