23948sdkhjf

Efter kæntringsulykke: Forsvaret skrotter redningsbåde

Nuværende redningsbåde lever ikke op til operative krav og var involveret i kæntringsulykke. Nu købes nye

Der skal hasteanskaffes nye redningsbåde til Forsvaret.

Det har forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og forligspartierne i forsvarsforligskredsen aftalt, oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Der har været store problemer med de eksisterende redningsbåde.

- Forsvarets nuværende redningsbåde lever desværre ikke op til de operative krav, udtaler Troels Lund Poulsen i pressemeddelelsen.

Udskiftningen af bådene sker efter en kæntringsulykke i 2021, hvor der blev konstateret en række tekniske mangler hos redningsbådene.

Der står ikke i Forsvarsministeriets pressemeddelelse, hvad prisen for de nye redningsbåde bliver, eller hvor mange der er tale om. Det nævnes dog, at der er tale om "et mindre antal nye redningsbåde".

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) igangsætter desuden en generel undersøgelse af Forsvarets flåde af gummibåde.

Berlingske beskrev sidste år kæntringsulykken fra 2021. Her fremgår det, at en af Forsvarets redningsbåde væltede om, og to personer blev fanget under den. De slap dog uden varige mén, men der var alvorlig fare undervejs.

Der har tidligere på året været problemer med køb af syv gummibåde i Forsvaret.

I april kom det frem, at FMI havde annulleret købet af syv hurtige gummibåde, fordi der var konstateret alvorlige fejl og mangler på dem.

Forsvarsministeriet oplyste i februar, at potentielt alvorlige fejl på Forsvarets gummibåde skulle undersøges, og at FMI muligvis ikke havde kontrolleret og sikret Forsvarets gummibåde godt nok i en årrække.

/ritzau/

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094