23948sdkhjf

'Dali' forlader Baltimore efter tre måneder

Skibet "Dali" stødte i marts ind i bro i Baltimore. Efter otte uger blev det flyttet. Nu er det sejlet videre

Fragtskibet "Dali" har mandag forladt den amerikanske by Baltimore, hvor skibet i marts forårsagede et stort brokollaps.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Fragtskibet har sat kurs mod byen Norfolk i delstaten Virginia. Her skal de tilbageværende containere fjernes fra skibet, og der skal udføres forskellige reparationer.

Containerskibet mistede strømmen i slutningen af marts, sejlede ind i broen Francis Scott Key Bridge og fik den til at kollapse.

Skibet var ejet af firmaet Grace Ocean Private. Det var chartret af Mærsk, da påsejlingen skete.

Seks personer, som faldt i vandet under ulykken, mistede livet. De var alle bygningsarbejdere, som var ved at reparere huller i vejbanen på broen. I alt var otte personer på arbejde på stedet - der var dermed to, der overlevede.

Otte uger efter "Dali" kolliderede med broen, blev skibet flyttet.

Det store skib spærrede skibsruten fuldstændigt og havde dermed holdt havnen lukket.

Det var inden da nødvendigt at bruge sprængladninger til at fjerne dele af den kollapsede bro, som forhindrede, at skibet kunne flyttes.

Havnen i Baltimore er især vigtig for den amerikanske bilindustri. Sidste år håndterede den næsten 850.000 biler og varevogne ifølge tal fra delstaten.

En undersøgelse fra den amerikanske transportmyndighed NTSB har vist, at "Dali" blev ramt af to strømafbrydelser, i timerne før skibet forlod havnen i Baltimore.

En af strømafbrydelserne skete fire minutter inden ulykken. Her mistede besætningen både lys samt funktion af udstyr, mens det befandt sig en kilometer fra broen.

Myndigheden er stadig ved at undersøge, hvad der forårsagede strømafbrydelserne, skriver AP.

USA's præsident, Joe Biden, lovede i begyndelsen af april, at de ansvarlige parter for broens kollaps skal være med til at betale for skaderne.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078