23948sdkhjf

Sømand hårdt såret i nyt skibsangreb i Adenbugten

En sømand fra fragtskibet 'Verbena' er alvorligt såret efter at skibet torsdag blev ramt af krydsermissiler i Adenbugten 

En sømand er alvorligt såret, efter at to krydsermissiler affyret af houthi-bevægelsen torsdag ramte et fragtskib i Adenbugten.

Det oplyser den amerikanske centralkommando, Centcom, i et opslag på det sociale medie X.

Den sårede sømand blev efter angrebet blevet evakueret fra luften af amerikanske soldater på fly fra 'USS Philippine Sea' til et nærliggende partnerstyrkeskib, oplyser centralkommandoen Centcom ifølge Reuters. 

Sømanden befandt sig på det andet ud af tre handelsskibe som torsdag blev angrebet af i området torsdag. 

Ifølge The Maritime Executive drejer det sig om fragtskibet 'Verbena' på 11.400 dwt, som sejler under Palau-flag, er polsk-opereret og var på vej fra dok i Malaysia til Italien med træ. 

Rederiets sikkerhedsofficer fortalte efterfølgende til UK Maritime Trade Operations, at skibet blev ramt af to projektiler, som udløste brande ombord. 

Som det er blevet et mønster med houthi-angrebene, blev skibet senere på dagen beskudt endnu en gang, hvor besætningen rapporterede til Storbritanniens Organisation for Maritime Operationer, at et tredje missil havde ramt skibet og forårsaget mindre skader. 

Brandene som angrebene udløste, blev rapporteret at være under kontrol, og skibet har ifølge nyhedsbureauerne fortsat sin rejse.

Angrebet på Houthierne har optrappet deres angreb i løbet af de seneste 24 timer med alvorlige konsekvenser for de søfarende, der arbejder om bord på skibene. Med tre rapporterede hændelser inden for en 24-timers periode er en søfarende rapporteret savnet og formodet død ombord på bulkeren Tutor, der blev ramt i går, med et andet besætningsmedlem hårdt såret og bliver medicinsk evakueret efter et andet angreb i dag.

Unavngivne græske embedsmænd erkender, at Tutor blev angrebet af en dronebåd onsdag, hvilket resulterede i en kraftig eksplosion og oversvømmelse af maskinrummet, der invaliderede fartøjet. Et besætningsmedlem er ikke registreret og menes at være i det oversvømmede maskinrum. Den amerikanske centralkommando anerkendte i sin daglige opdatering også angrebet på Tutor ved at sige, at det "forårsagede alvorlige oversvømmelser og skader på maskinrummet."

Læs mere om den amerikanske missilkrydser 'USS Philippine Sea', GC-58

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078