23948sdkhjf

Danmarks Skibskredit er solgt til svensk-ejet investeringsselskab

Investeringsselskabet Magellan Capital Holdings har købt Axcel, PKA og PFA's aktiepost på 90 procent af Danmarks Skibskredit 

Axcel, PFA og PKA har solgt alle deres A-aktier og dermed 90 procent af Danmarks Skibskredit, officielt Danish Ship Finance Holding A/S. 

Det oplyser Danmarks Skibskredit i en meddelelse.

Køberen er det britiske investeringsselskab, Magellan Capital Holdings Ltd, og transaktionen blev godkendt i dag af Finanstilsynet og forventes gennemført snarest. 

Længe undervejs

Salget har været undervejs siden 2022, hvor skibskreditten i sin halvårsrapport oplyste, at hovedaktionærerne Axcel, PFA og PKA ville af med deres aktier i selskabet. 

Magellan Capital er et britisk baseret investeringsselskab, som blev etableret sidste år og er ledet af den svenske entreprenør, Hassan Elali. 

Han stod tidligere bag shippingselskabet ZMI, som i 2022 blev solgt til olieselskabet Abu Dhabi National Oil Company. 

Efter salget stiftede Hasan Elali investeringsselskabet, hvis datterselskab, RJI Capital, tilbyder virksomhedsfinansiering og strategisk rådgivning.

Bestyrelsen er tilfreds med salget til den nye ejer, som vil fortsætte udviklingen af Danmarks Skibskredit efter den nuværende strategi og med den nuværende direktion.

- Vi er glade for, at selskabets tre majoritetsejere har indvilget i at sælge Danish Ship Finance til en ejer, der har en langsigtet investeringstilgang og værdsætter selskabets kernekompetencer og konservative forretningsmetoder, siger bestyrelsesformand Eivind Kolding, som fortsætter på posten. 

Bestyrelsen fortsætter

Også bestyrelsesmedlemmerne Christian Frigast, Torm-topchef Jacob Meldgaard, Thor Jørgen Guttormsen fra Höegh Autoliners og Peter Nyegaard fra Axcel fortsætter, mens Ahmed Omar og Omar Elali indtræder som Magellans repræsentanter. 

Handlen vil blive fulgt op af et tilbud til DSF's resterende A-aktionærer om at sælge deres A-aktier til samme pris og vilkår som aftalt med Axcel, PFA og PKA, og parterne har aftalt ikke at offentliggøre transaktionens værdi.

Den Danske Maritime Fond holder fast i sin andel af B-aktier, som udgør 10 pct. af aktiekapitalen i Danmarks Skibskredit, ligesom Axcel beholder en mindre aktiepost i op til to år for "at sikre en smidig ejerskabsovergang. 

Danmarks Skibskredit har eksisteret siden 1961 og har i dag en låneportefølje på 4,9 mia. dollars, som finansierer 679 skibe sikret ved førsteprioritetslån. Selskabet har omkring 80 medarbejdere, der alle arbejder på hovedkontoret på Sankt Annæ Plads i København.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125