23948sdkhjf

Dumper prestigeprojekt i Aarhus

Miljøstyrelsen savner viden om livet for sæler og marsvin efter en havneudvidelse

Først planklagenævnet, så Trafikstyrelsen og nu har Miljøstyrelsen skrevet sig ind i rækken af offentlige instanser, der dumper Aarhus Kommunes planer om at udvide havnen. I første omgang vil man udvide med 43 hektar ved Danmarks næststørste by.

Det skriver Lokalavisen Aarhus. 

Avisen har fået aktindsigt i høringssvarene til Trafikstyrelsens høring forrige fredag. Her kan man læse, at Miljøstyrelsen blandt andet mangler redegørelse for, hvad havneprojektet får af betydning for Aarhus-bugtens bestand af sæler og marsvin. Desuden efterlyser man en beskrivelse af, hvordan affald fra projektet skal håndteres og bortskaffes.

Miljøstyrelsen er den myndighed, der skal give tilladelse til, at dele af havnebassinet fyldes op og indvindes til havneareal. Den tilladelse vil styrelsen ikke give, før der foreligger en ny lokalplan. 

Afgørelsen ligger i tråd med Trafikstyrelsen, der heller ikke vil give grønt lys til et nyt projekt, før der ligger en ny lokalplan, som kommunen altså skal tilbage til tegnebordet og lave.

- Miljøstyrelsen har påpeget nogle åbenlyse mangler i belysningen af projektets påvirkning. Det betyder, at bygherres materiale ikke er fuldt tilstrækkeligt, lyder det fra Miljøstyrelsen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109