23948sdkhjf

Cementdirektør træder ind i havnebestyrelse

Den nye bestyrelse holder første møde næste uge

En prominent, nordjysk erhvervsleder kan nu føje en bestyrelsespost til sit CV.

Michael Lundgaard Thomsen, direktør for cementfabrikken Aalborg Portland, er på et byrådsmøde i Hjørring blevet udpeget til at træde ind bestyrelsen for Hirtshals Havn.

Det fremgår af et referat fra pågældende byrådsmøde.

Udpegningen sker efter, at havnens mangeårig formand Anker Laden-Andersen før årsskiftet meddelete, at han ønskede at træde ud af bestyrelsen i foråret 2024.

I følge Nordjyske har Anker Laden-Andersen været formand for havnen siden 2010 og sad før det som menigt medlem af bestyrelsen fra 2001.

Syv medlemmer

Michael Lundgaard Thomsen været direktør i Aalborg Portland siden 2020. Han har tidligere været direktør i Siemens Flow Instruments, fabrikschef for Linak samt produktionsdirektør for Danfoss.

I 2019 blev han udpeget som formand for regeringens klimapartnerskab for energitung industri.

Bestyrelsen i Hirtshals Havn består af syv medlemmer, hvoraf tre udpeges blandt byrådets medlemmer og de resterende fire findes udefra. 

Det er den siddende bestyrelse, der indstiller til byrådet, hvem der skal udpeges til de fire pladser uden for byrådet. I følge vedtægterne skal "...Byrådet tage hensyn til, at havnebestyrelsen samlet set skal have den fornødne bredde, faglige indsigt og ekspertise med henblik på at kunne lede havnen på et kommercielt grundlag i et konkurrenceudsat marked."

Den nye bestyrelse holder deres første møde i næste uge, skriver TV2 Nord.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143