23948sdkhjf

Havneprofil jagter europæisk toppost

Direktør på Esbjerg Havn Dennis Jul Pedersen har torsdag meldt sit kandidatur til WindEurope

Direktør i Esbjerg Havn Dennis Jul Pedersen går efter en bestyrelsespost i den europæiske vindorganisation WindEurope.

Det oplyser direktøren via sin pressetjeneste til Søfart torsdag, hvor kandidaturet er gjort officielt.

WindEurope er en organisation, der forsøger at præge den politiske agenda inden for vindenergi på vegne af organisationens omkring 450 medlemsvirksomheder. 

Dennis Jul Pedersen stiller op til bestyrelsen i WindEurope for at være med til at skubbe på udviklingen og sikre bedre vilkår for industrien.

Som CEO for Esbjerg Havn har han oplevet, at udfordringer som tunge godkendelsesprocesser og manglende investeringer, har været med til at gøre det sværere at leve op til de ambitiøse udmeldinger om grøn energi fra EU, lyder det.

Det vil han blandt andet arbejde for at få lavet om på. 

Dennis Jul Pedersen vil desuden arbejde for at styrke Ptx-initiativer, styrke det internationale samarbejde, forsvare den europæiske vindindustris position, styrke forsyningskæderne, som er udfordrede, og ikke mindst kæmpe for yderligere investeringer i de havne, der er flaskehalse i mange af de store vindprojekter, som ligger foran os.

Vind og offshore er langt fra nyt for havnedirektøren.

Tidligere har Dennis Jul Pedersen været CEO for NSG Wind, og fær dette var han General Manager hos Milaha Offshore Support Service i Singapore og havde tidligere ledende roller i virksomheder som Gulf Marine Services, Fugro-Geoteam, Maersk og Siemens Offshore.

WindEurope afholder valg 26. juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093