23948sdkhjf

Nyborg Havn ønsker at udvide for trecifret millionbeløb

Byrådet giver nu ja til en forundersøgelse. En eventuel udvidelse vil dog tidligst være klar i 2030

Der er så stor aktivitet på erhvervshavnen i Nyborg, at aktieselskabet bag Nyborg Havn, ADP A/S, efter eget udsagn har brug for flere kvm. Nu er et flertal i byrådet så blevet enigt om at undersøge muligheden for en udvidelse, fremgår af en pressemeddelelse fra Nyborg Kommune.

- En udvidelse af havnen rummer store muligheder og et kæmpe potentiale for Nyborg. Derfor har det store flertal i byrådet besluttet at gå helhjertet ind i at undersøge mulighederne grundigt, udtaler borgmester Kenneth Muhs (V) i meddelelsen.

Der er ikke tale om nogen forhåndsgodkendelse, men der er en enighed om, at "potentialet er stort" lyder det.

I dialog med virksomheder

ADP mener selv, at havnen får brug for mellem 120.000 og 130.000 ekstra kvm, oplyser ADP til Fyens.dk. Det vil i så fald kræve en investering på et trecifret millionbeløb. 

Rune Rasmussen, adm. direktør i ADP, fortæller desuden, at man er dialog med virksomheder, som er interesserede i at flytte ind på en udvidet industrihavn. Ender det med grønt lys til en udvidelse, vil den tidligst være klar i 2030, forventer han. 

Beslutningen om at sætte en indledende undersøgelse i gang, støttes i byrådet af løsgænger Rameesh T. Sambanther, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet og Venstre.

ADP A/S driver havnene i Nyborg og Fredericia og driver derudover i et joint-venture med PFA Pension det store logistikcenter Taulov Dry Port uden for Fredericia.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062