23948sdkhjf

Tusind erhvervsledere samles i Svendborg

Maritime Day løber af stablen torsdag og fredag

De næste to dage bliver der trængsel i Svendborg.

Den gamle søfartsby lægger nemlig gader og stræder til Maritime Day, der er topmøde for 1.000 erhvervsledere, myndighedsrepræsentanter, politikere, forskere og interesseorganisationer inden for den maritime sektor.

Svendborg blev udpeget som europæisk værtsby for årets konference helt tilbage i 2017. Nu skal byen i samarbejde med EU-Kommissionen få alt til at spille de sidste to dage i maj.

Konferencen vil sætte fokus på fremtidens potentialer og udfordringer for de blå erhverv med særligt fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.

Svendborgs borgmester, Bo Hansen, er stolt over at kunne byde de mange - fornemme gæster velkommen til sin by.

- Det er stort for os i Svendborg, at vi får lov til at være værter for sådan en stor og prestigefyldt begivenhed. Samtidig føles det dog også helt naturligt, for Svendborg er i sig selv et epicenter for søfart, både på erhvervs- og uddannelsesområdet. Byen har altid været centreret om søfarten, og det er en glæde for os at kunne danne rammen om de konstruktive diskussioner, der skal sikre os allesammen den mest bæredygtige blå fremtid, udtaler Bo Hansen.

Erhvervsminister Morten Bødskov vil også være at finde i Svendborg under konferencen, og han fortæller følgende:

- Danmark er en stolt søfartsnation. I generationer har dansk erhvervsliv været i den absolutte maritime verdenselite. Samtidig går Danmark forrest, når det kommer til den internationale skibsfarts grønne omstilling, siger han.

- Vores rederier er allerede med helt fremme, og det vil gavne de mange maritime følgeerhverv, hvor det bugner med iværksætteri og idérigdom på området. Jeg ser store potentialer i fremtidens blå Danmark, og dem glæder jeg mig til at diskutere i Svendborg, lyder det fra Morten Bødskov.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093