23948sdkhjf

Øfærge i problemer: 14 aflysninger på grund af højvande

I otte måneder har der ikke været en løsning. Nu gør en tredje part forsøget- Hvis det er et økonomisk spørgsmål, så må vi se på, hvor meget drejer det sig om, og om der skal gives en håndsrækning på et eller andet. Jeg kan ikke love det, men det er en livsnerve til Anholt og borgerne, så vi kan ikke stoppe, fordi vi ikke kan finde nogen penge, siger Niels Basballe,

Øboerne på Anholt er ved at være godt trætte af højvande.

Når vandet står højt i havnen kan øboernes livline til fastlandet, færgen 'Anholt' ikke lægge til. Det er sket 14 gange siden august sidste år.

Det beretter TV 2 Østjylland.

Problemet er, at færgen hamrer ind i kajkanten, når vandet står højt. Og derfor lægger rederiet den ikke til for at undgå skader.

Siden august har Færgeudvalget og Anholt Havn forsøgt at finde en løsning, men indtil videre uden held. Nu går Norddjurs Kommune, som øen hører under, ind i sagen.

- Hvis det er et økonomisk spørgsmål, så må vi se på, hvor meget drejer det sig om, og om der skal gives en håndsrækning på et eller andet. Jeg kan ikke love det, men det er en livsnerve til Anholt og borgerne, så vi kan ikke stoppe, fordi vi ikke kan finde nogen penge, siger Niels Basballe, næstformand i Miljø- og Teknikudvalget i kommunen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081