23948sdkhjf

Strid om "falsk regnskab": Havn hiver lokalt medie i Pressenævnet

Havnen mener, artiklen kan skade selskabet

Og nu til en nyhed, der nok handler lidt mere om journalistik end søfart.

Rønne Havn har klaget over det lokale webmedie Bornholm.nu på grund af en leder med overskriften ”Falsk regnskab fra Rønne Havn A/S”.

I følge Rønne Havn er artiklen faktuelt forkert, og derfor har havnen besluttet at klage over artiklen til Pressenævnet, der er en uafhængigt nævn, der træffer afgørelse i klager over medier.

Rønne Havn mener, at artiklen er i strid med ”god presseskik” og desuden fremsætter urigtige oplysninger, der kan være skadelige for havnen.

Det oplyser havnen i en skrivelse til Søfart.

Tvist om regnskaber

Striden opstår på baggrund af Rønne Havns netop aflagte årsregnskab.

Her fremgår det, at overskuddet for 2023 beløb sig til 35 mio. kr. og er - i følge havnen - "det bedste resultat, selskabet nogensinde har genereret." Bornholm.nu har gravet tilbage i regnskaberne og finder, at resultatet fra 2018 lød på 69,4 mio. kr. 

Bornholm.nu opfordrer derfor havnens ledelse til at tilbagetrække det 'falske regnskab og rette den fejlagtige oplysning”.

Men havnen er ikke enig i mediets betragtninger om, at resultatet i 2018 er bedre end ditto fra 2023.

Rønne Havn peger på, at årsregnskabet fra 2018 er påvirket af de retssager, som Rønne Havn havde anlagt mod den tidligre færgeoperatør Danske Færger A/S.

Retssager, der både i by- og landsret faldt ud til havnens fordel, og derfor modtog havnen en stor sum penge fra færgeoperatøren.

I følge loven og gældende regnskabspraksis skal disse indtægter bogføres det pågældende år, hvilket påvirker havnens resultat.

Havnen specificerer, at alt dette fremgår af årsberetningen for 2018-regnskabet.

Derfor står Rønne Havn fast på, at resultatet for 2023 er det bedste nogensinde, idet der er tale om omsætning der primært er genereret af den ordinære forretning og ikke påvirket af særlige poster som fx retssager og tvister, som 2018-regnskabet er påvirket af.

Påstanden fra Bornholm.nu om, at Rønne Havn A/S aflægger et falsk regnskab er derfor ikke korrekt, og den er fremsat på et urigtigt grundlag, mener havnen. 

Rønne Havn har på baggrund af ovenstående bedt Bornholm.nu trække artiklen tilbage og berigtige, at regnskabet ikke er falsk og ikke indeholder urigtige oplysninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11