23948sdkhjf

DFDS udvider talentprogrammet målrettet kvinder

Det startede i Tyrkiet. Nu følger Marokko trop

Det gik i luften i Tyrkiet, nu står Marokko for tur.

25 kvinder er lige nu i gang med DFDS' talentprogram "Waves of Talent", der har til formål at introducere rederiet og kvinder for hinanden med det formål at øge mængden af kvindelig arbejdskraft i DFDS.

Konkret ønsker DFDS at øge antallet af kvinder ansat i segmentet "Deck and Engine" til 20 pct i 2030.

Og nu kan endnu flere komme ombord i programmet, der nu bliver sat i søen i Marokko.

Det oplyser DFDS.

Kadetterne i talentprogrammet prøver kræfter med søfarten på DFDS' fartøjer, der sejler under enten tyrkisk, dansk eller britiske flag. På den måde håber DFDS at få flere kvinder til at vælge en karrierevej på enten dækket eller i maskinen.

Rederiet har indgået en aftale med uddannelsesinstitutionen Higher Institute of Maritime Studies (ISEM) i hovedstaden Casablanca og skal altså rekruttere den kommende arbejdskraft blandt studerende herfra. 

- Vi lancerede programmet, fordi vi er fast besluttede på at gøre vores for at adressere ubalancen mellem kønnene i den maritime sektor, mere specifikt på dækket og i maskinen, siger Gemma Griffin, Vice President og chef for rekruttering i DFDS.

Hun tilføjer, at DFDS har øget antallet af kvindelige ansatte i segmentet "Deck and Engine" fra 4,4 pct til 8,8 pct. På ledersiden er antallet af kvinder steget fra 16 til 20 pct.

- Men der er stadig meget at gøre, tilføjer hun.

Kvinder i DFDS' færgedivision

Ud fra kønsratio-perspektiv kategoriserer DFDS selv deres kvindelige ansættelser i færgedivisionen tre grupper. Første tal viser andelen af kvinder af kategoriens samlede arbejdsstyrke. 

Det andet tal viser andelen af kvindelige ledere ud af kategoriens ledergruppe

  • Sø-baserede kvinder: 24 pct. / 9. pct ledere
  • Landbaserede ikke-kontoransatte kvinder: 10 pct. / 0 pct. ledere
  • Landbaserede kontoransatte kvinder: 44 pct. / 33 pct. ledere

Kilde. DFDS

I følge DFDS egne tal fra 2023 udgør andelen af kvinder på DFDS' landbaserede kontorer 44 procent, mens kvinder til søs udgør 11 pct. af den samlede besætning. 

DFDS noterer sig, at antallet af kvinder i ledende stillinger om bord er steget fra syv til ni procent i løbet af 2023.

Talentprogrammet tilbyder træning ombord på flere af DFDS' fartøjer. Når programmet er gennemført er hver deltager garanteret et job på en af DFDS' skibe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094