23948sdkhjf

Kongelig hæder til kamptrænet fregat-besætning

Besætningen på fregatten 'Iver Huitfeldt' modtog hæder for deres indsats på en særdeles farlig mission i Det Røde Hav 

”Kære besætning på 'Iver Huitfeldt'. I har leveret en yderst krævende og dybt værdsat indsats. For søfarten. Og for Danmark. I har kæmpet for os og for det, vi tror på." 

Sådan indledte H. M. Kongen sin tale efter overrækkelsen af Søfartsprisen 2024 til Søværnet og besætningen på fregatten 'Iver Huitfeldt'. 

Det fik prisen for deres "store og heltemodige indsats for at forsvare vores søfarende og vores skibe og den fri sejlads i Det Røde Hav." 

Siden slutningen af 2023 har fredelige handelsskibe været under angreb med droner, missiler og deciderede kapringsforsøg i Det Røde Hav.

Derfor besluttede et bredt politisk flertal i Folketinget at sende fregatten Iver Huitfeldt til Det Røde Hav som en del af den internationale koalition. 

Adm. direktør for Danske Rederier, Anne Steffensen, udtalte:  

”Det er svært ikke at tænke på vendingen 'tak er kun et fattigt ord'. For vi skylder jer så meget. I har været med til at beskytte vores søfarende mod forfærdelige angreb i Det Røde Hav. I har repræsenteret Danmark på fornemste vis. For det skylder vi jer en stor og dybfølt tak. Og for det modtager I Søfartsprisen 2024. ”

Med til hæderen fulgte  50.000 kr. til besætningen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125