23948sdkhjf

Cadeler har kurs mod ny installationskontrakt i milliardklassen

En gigantisk kontrakt af en værdi på mellem tre og fem milliarder kroner er på vej til det danske havvindrederi Cadeler, der er verdens største 

I går bestilte Cadeler et nyt gigantisk havvindinstallationsskib i A-klassen. 

I dag topper det børsnoterede rederi fra Danmark nyheden med et forvarsel om, at rederiet er blevet stillet sin hidtil største ordre i udsigt. 

Det drejer sig om en forhåndsreservation på installationsskibe på en fireårig kontrakt til en værdi af mellem 400 og 700 millioner euro, svarende til mellem 3 og 5,2 milliarder kroner.  

Det oplyser rederiet i en pressemeddelse.

Holder kunden hemmelig

Den unavngivne kunde, der er klar til at 'signe' Cadeler, afventer udfaldet af en havvindauktion, som  afgøres i år. 

Men, hvis alt går efter planen, vil ordren være Cadelers største

Ifølge Cadelers adm. direktør, Mikkel Gleerup, understreger nyheden om reservationsaftalen, hvor afgørende det er, at kunderne er tidligt ude med 'ambitiøse fartøjsreservationer'. 

Og at installationsrederierne står klar med fleksible flåder i en situation, hvor havvindprojekterne skyder op med stor hastighed over hele verden. 

- Cadeler forbliver engageret i at opfylde kundernes behov for innovative løsninger og enestående service, der sikrer, at deres havvindprojekter overholder både budgetter og deadlines, siger Mikkel Gleerup i meddelelsen, og fortsætter:

- Vores kunders succes er af allerstørste vigtighed for havvindens kommercielle levedygtighed og i vores fælles indsats for at skubbe til grænserne for udrulningen af global havvind. 

Stor flådeudvidelse på vej

Cadeler-direktør siger til Søfart, at han ikke har mulighed for at uddybe detaljerne i aftalen.

Men ifølge Cadeler omfatter den store forhåndsreservation et eller flere installationsfartøjer fra rederiets flåde af 12 installationsskibe inklusive syv nybygninger.

De syv nybygninger tæller to P-klasse fartøjer, to M-klasse installationsskibe og tre af de helt store A-klasse installationsskibe. 

Cadelers tre kommende A-klasse fartøjer omfatter 'Wind Apex', som rederiet i går annoncerede, at det har bestilt hos kinesiske Cosco Heavy Industries til en pris af ca. 400 mio. dollars, eller 2,75 mia. kr.

Søfart følger op med flere detaljer i næste uge, hvor Cadeler aflægger regnskab for årets første kvartal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094