23948sdkhjf

Cadeler køber nyt offshore-skib til milliarder

A-klasse fartøjet kan transportere nogle af de største vindmøllekomponenter

Det danskbaserede vindrederi Cadeler A/S tror så meget på flerårig medvind i offshore-installation, at det har afgivet ordre på sit tredje A-klasse installationsfartøj til vindmølleparker. Pris: 400 mio. dollars eller knap 2,8 mia. kr.

Det oplyser Cadeler i en pressemeddelelse. 

Fartøjet skal leveres i første halvår i 2027 og bliver bygget af Cosco Heavy Industries i Qidong i Kina. Det skal sejle under dansk flag og bliver det 11. jack-up-fartøj i Cadelers flåde samt det tredje i A-klassen. Klassen dækker over fartøjer, der kan transportere nogle af de største vindmøllekomponenter på havene i dag.

- Cadeler ejer den største jack-up-flåde i branchen og er godt positioneret til at give vores partnere adgang til en endnu bredere og mere fleksibel flåde af næste generations offshore vindmøllepark installationsfartøjer. Beslutningen om at bygge et tredje A-klasse fartøj er baseret på den stærke markedsefterspørgsel efter aktiver med speciale i installation af fundamenter, siger Mikkel Gleerup, adm. direktør for Cadeler i pressemeddelelsen. 

Rederiet har indgået en aftale med Ørsted, som sikrer dets første A-klasse-skib arbejde fra 2027 til 2030, og er i "fremskredne kontraktforhandlinger" om opgaver til dets øvrige A-klasse-fartøjer, lyder det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094