23948sdkhjf

Hjejlen fik motorstop og måtte bugseres i havn

Cirka midt på ruten mellem Silkeborg og Himmelbjerget gik motoren i stykker på den 163 år gamle hjuldamper

Passagererne på Hjejlen fik sig en lidt anden oplevelse, end de havde regnet med, da de var ude at sejle lørdag eftermiddag.

For cirka midt på ruten mellem Silkeborg og Himmelbjerget gik motoren i stykker på den 163 år gamle hjuldamper.

- Det er sådan set bare en mindre del i motoren i form af en cylinder, der er knækket. Det er noget, der bliver repareret, når hverdagen rammer, og vi kan få fat i vores leverandør. Så får vi jo bare en ny del, og så sejler den videre igen næste weekend, siger direktør for Hjejleselskabet Tommy Gubi Duelund til TV2 Østjylland.

Han var ikke selv til stede og ved derfor ikke præcist, hvor mange passagerer, der var ombord, men fik beskeden fra sine ansatte.

- Jeg blev selvfølgelig holdt opdateret, og jeg blev informeret om, at den havde haft motorstop og skulle hjælpes tilbage til kajen. Så sendte vi en anden båd ud, som kunne hjælpe den tilbage. Den lagde vi op på siden af Hjejlen og hjalp den hjem. Vi har jo faste procedurer for, hvordan man gør den slags, så der var ingen, der var nødlidende, siger Tommy Gubi Duelund.

Hjejlen er verdens ældste aktive hjuldamper, der stadig drives af den originale dampmaskine, og direktøren oplever generelt en forståelse for, at en så gammel båd som Hjejlen kan få motorstop.

- Jeg har været i firmaet siden februar 2022, og det her er anden gang, det er sket. Så det er ikke noget, der sker ret tit. Man har egentlig altid en eller anden rigtig god forståelse for, at når man sejler med et veteranskib - en historisk båd som Hjejlen – så vil der altid være en risiko for, at tingene kan gå i stykker, siger han.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109