23948sdkhjf

Militært grej lukker havnen i Aarhus

Aarhus Havn skal igen danne rammen om en militær aktion

To gange i denne måned lægger Aarhus Havn kaj til amerikanske skibe, der ankommer med lasten fuld af militært materiel.

Allerede i dag, mandag, er dele af havnen spærret af og omdannet til Midlertidigt Militært Område (MMO), mens amerikanske soldater gennemfører operationen, hvor det militære materiel bliver losset.

Det oplyser Aarhus Havn til Søfart. 

Det er ikke første gang, at der er militær aktivitet i Aarhus. Senest i august dannede Aarhus rammen om en lignende begivenhed , hvor omkring 1200 stykker militærmateriel og køretøjer sammen med 150 soldater ankom på tog fragtskibe.

Nu skal det ske igen - for tredje gang i havnens historie. 

- Jeg er glad for, at amerikanerne har udtrykt tilfredshed med vores og virksomhedernes løsning af opgaverne de foregående gange, og at vi som havn endnu engang kan bidrage som et led i Danmarks værtsnationsstøtte, siger Thomas Haber Borch, der er CEO hos Aarhus Havn.

Amerikanerne bruger havnen i forbindelse med den danske værtsnationsstøtte. Det militære materiel, der ankommer til Aarhus Havn, skal anvendes i forbindelse med USAs styrkede tilstedeværelse i Europa og er en større materielrotation blandt øvrige NATO-lande i Europa.

Hverken Aarhus Havn eller Østjyllands Politi vurderer, at operationen vil få mærkbar betydning for borgerne eller trafikafviklingen på og omkring havneområdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094