23948sdkhjf

Havnearbejdere blokerer skib i Esbjerg Havn

Siden fredag har havnearbejdere i Esbjerg blokeret et installationsskib til havmøller, fordi søfolkene ombord ikke har en overenskomst

Siden fredag kl. 13 har havnearbejderne i Esbjerg blokeret installationskibet 'Seaway Ventus'.

Det sker, fordi søfolkene ombord på skibet ikke har en overenskomst, skriver fagmediet Danish Offshore Industry - DOI.

Skibet ligger i Esbjerg Havn for at blive klargjort til installationsarbejde på Ørsteds kommende tyske havvindmølleparker Gode Wind 3 og Borkum Riffgrund 1.

- Vi havde lavet en aftale med Ørsted om, at de skulle få tingene i orden. I fredags sagde vi stop, siger havnearbejdernes formand, Brian Reichle til DOI. 

Det er egentlig Seaway7, der driver skibet som underleverar til Ørsted. Rederiet har kontorer i Norge, London, Holland og Luxemborg. Ifølge Brian Reichle skal en overenskomst indgås i Norge.

Hos havnearbejderne holder man imidlertid Ørsted ansvarlig for, at energikæmpen som hovedleverandør ikke har hyret et selskab med overenskomst. Ifølge mediet bakker også 3F op om blokaden af skibet.

DOI har modtaget følgende skriftlige kommentar fra Ørsted:

“Vi er opmærksomme på, at der er en diskussion mellem en dansk fagforening og en af vores underleverandører, som vi håber, de to parter kan udrede på en ordentlig måde.”

Mediet har videre rakt ud til Seaway7, hidtil uden svar.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078