23948sdkhjf

Simac rullede løberen ud for forsvarsministeren

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen lagde mandag vejen forbi Simac for at høre om uddannelsen af fremtidens søfolk og se søfartsskolens nye faciliteter 

Svendborg International Maritime Academy, Simac, er en af landets førende maritime uddannelsesinstitutioner for fremtidens maskinmestre, skibsførere og skibsofficerer.

Mandag morgen havde det lokalt valgte folketingsmedlem Erling Bonnesen (V) arrangeret et besøg på skolen for forsvarsminister Troels Lund Poulsen, som kom forbi for at høre om skolen.

Simacs direktør, Jesper Bernhardt, glædede sig over muligheden for at vise skolens nye lokaler og faciliteter frem for forsvarsministeren og at fortælle om skolen og Svendborg som et af landets maritime kraftcentre.

Rammer og teknologi er afgørende

- Gode og attraktive rammer samt løbende opgraderinger med den nyeste teknologi er afgørende for, at vi kan tiltrække flere unge og de dygtigste ansatte til Simac. Det har vi her på havnen i Svendborg, sagde Jesper Bernhardt.

Fra forsvarsminister og Venstre-formand Troels Lund Poulsen lød det, at det har stor værdi for hele, at vi  er en af verdens førende søfartsnationer: 

- Det kræver selvsagt maritim know-how og dygtige medarbejdere i hele den maritime værdikæde. Derfor har det været spændende i dag at besøge Simac og få en bedre idé om, hvordan fremtidens søfolk bliver uddannet, sagde Troels Lund Poulsen.

Jakob K. Clasen, vice adm. direktør i Danske Rederier, fremhævede blandt andet Danske Rederiers nye praktikpladsgaranti for søfartsstuderende.

- Kombineret med Simacs flotte faciliteter og attraktive uddannelser tror vi på, at vi også fremover kan tiltrække unge mennesker til erhvervet, sagde Jakob K. Clasen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079