23948sdkhjf

US Army indtager Kalundborg med 'Green Ocean' spækket med militærmateriel

Det 199 meter lange fartøj 'Green Ocean' ankom fredag til Kalundborg Havn, hvor det lossede køretøjer, materiel og helikoptere fra det amerikanske militær

Der har været masser af aktivitet på Kalundborg Havn hen over weekenden, hvor det store fartøj 'Green Ocean' ankom med masser af militærudstyr og - køretøjer.

Det militære materiel skal blandt andet deltage i NATO-øvelsen Swift Response, som er en del af årets store NATO-øvelse, Steadfast Defender. Det oplyser TV2 Øst.

Det er en direkte henvendelse, vi fik for et halvt år siden omkring de her host-operationer, som tidligere er foregået i Esbjerg og Aarhus havne Bent Rasmussen, adm. direktør i Kalundborg Havn

- Danske havne er vigtige, logistiske knudepunkter for vores alliancepartnere, da Danmarks placering ved Østersøen er strategisk vigtig for hurtig og smidig forstærkning af NATO i Europa, skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

- Vores evne til at yde rettidig, effektiv og smidig værtsnationsstøtte er afgørende for NATOs evne til at afskrække trusler og forsvare alliancen, hedder det videre.

Kalundborg har før haft det amerikanske forsvar på besøg. I juli 2022 lagde flådefartøjet 'USS Guston Hall' med sin 400 mand store besætning vejen forbi, og i april 2023 lagde destroyeren USS Porter til.

Det er dog et betydeligt større rykind denne gang.

- Det er en direkte henvendelse, vi fik for et halvt år siden omkring de her host-operationer, som tidligere er foregået i Esbjerg og Aarhus havne, og nu ville man gerne finde yderligere en havn i Danmark, så man har tre, som kan stille med dybt vand og meget store arealer for en given periode, fortæller havnedirektør Bent Rasmussen.

'Green Ocean'

  • Klasse: Ro Ro skib 
  • Byggeår: 2023
  • Værft: Shin Kurushima Dockyard Co. Ltd., Toyohashi City, Japan
  • Dimensioner: (L) 199,95 m. /(B) 38 meter /Dybgang 10,4 m.
  • Maskine: MAN-B&W 7S60ME-C10.6-EGRBP diesel, med 12550 kW effekt
  • Ejer: Green Bull One Corp., Tampa, Florida, USA
  • Rederi: Seabulk Fleet Management LLC., Tampa, Florida, USA

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087