23948sdkhjf

Færge fra Molslinjen måtte undvige russisk krigsskib

En færge fra Molslinjen måtte fredag formiddag lave en 360-graders vending for at undvige et 'ukendt skib'. Forsvaret melder nu, at der var tale om et russisk krigsskib

En færge fra Molslinjen, som sejler mellem Sjællands Odde og Aarhus, måtte fredag formiddag lave en vending kort efter afgang for at undvige et formodet russisk skib. 

Nu bekræfter Forsvarskommandoen over for DR Nyheder, at der var tale om et russisk krigsskib, som ud for Sjællands Odde tvang Molslinjens færge til at undvige for at undgå en kollission. 

Forsvaret bekræfter, at et russisk krigsskib fredag sejler gennem Storebælt i nordgående retning.

Ville have kollideret

Hos Molslinjen bekræfter kommunikationschef, Jesper Maack, hændelsen over for DR Nyheder.

Han fortæller, at kaptajnen på færgen forgæves kaldte det russiske skib an,og derefter valgte at lave en 360-graders vending af færgen. Også selvom søfartsreglerne i den konkrete situation foreskriver, at det andet skib skulle have holdt tilbage. 

- Det foregår med meget stor afstand (mellem skibene, red.). Men når en hurtigfærge går 37 knob ned i fart og drejer rundt, så føles det voldsomt. Derfor har kaptajnen også meddelt over højttaleranlægget, hvorfor man laver den vending, siger Molslinjens kommunikationschef til DR Nyheder og kalder manøvren for "udramatisk".

Forsvarskommandoen bekræfter over for Ritzau, at Søværnets patruljeskib 'Diana' rutinemæssigt følger de russiske orlogsskibe, når de passerer forbi Danmark i internationalt farvand.

Det sker forholdsvis ofte, at russiske krigsskibe passerer Danmark, oplyser Forsvaret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094