23948sdkhjf

Millioner på vej: Maritime uddannelser flytter ind i gammelt værft

Helsingørs havnefront får nyt uddannelsescenter med Tietgen-millioner i ryggen

15 millioner kroner.

Det er den kontante indsprøjtning, som uddannelsesinstitutionen U/NORD i Helsingør har fået af Tietgenfonden til opførelse af et nyt skolebyggeri og udviklingscenter med maritimt omdrejningspunkt.

Skolen flytter ind i Helsingør Skibsværfts hal 19 på havnefronten og kommer til at rumme over 1.800 kvadratmeter værkstedsfaciliter, hvor sejlmagere og bådebygger fremover kan uddannelse sig. 

Værftet lukkede i 1983, og nogle af bygningerne blev omdannet til kulturcenter. Nu skal der også være uddannelse i de historiske haller.

- Det er fantastisk, at Tietgenfonden anerkender vores ønske om og behovet for at etablere et maritimt udviklingscenter i Helsingør, der kan uddanne endnu flere nye faglærte lige dér, hvor det sker med Kronborg, Museet for Søfart, havnemiljøet og selvfølgelig Helsingørs borgere og besøgende lige ude foran, siger Flemming Zachariasen, der er direktør for uddannelsesinstitutionen U/NORD.

Projektet har et anslået budget på 84 millioner kroner og har allerede rejst 50 millioner - ud over donationen fra Tietgensfonden. 

Projektperioden kører frem mod 2026.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078