23948sdkhjf

Til alles overraskelse: Molslinjen vinder AI-pris

Rederiet var oppe imod Aldi og McDonalds og var ikke spået mange vinderchancer

Der var ikke mange, der troede på det.

Men nu har Molslinjen snuppet en AI-pris i USA foran konkurrenter som Aldi, McDonalds og American Airlines - i øvrigt som den første danske vinder nogensinde.

Prisen kaldes "Nobelprisen i Operations Research” og på forhånd var det danske selskab ikke spået mange chancer. 

- Vi var meget beærede over bare at stå i finalen – og at vi nu står her med prisen, er selvfølgelig helt fantastisk, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Molslinjen stod i finalen sammen med den danske AI-virksomhed, Halfspace, der har udviklet softwaren til færgerederiet. 

Den kunstige intelligens hjælper Molslinjen med at fylde og laste færgerne optimalt og med at sikre præcise prognoser og priser på hver enkelt afgang – hvilket har stor betydning for forbruget af brændstof og dermed klimapåvirkningen.

Jesper Skovsgaard har overfor Søfart betegnet programmet som "at spille Tetris og kende brikkerne på forhånd.

"Chancer tæt på 0"

Molslinjen blev udvalgt til finalen tilbage i januar, og her var man egentlig bare glad for at være nået lang i selskab med de internationale sværvægtere. 

Ifølge Professor ved Imperial College London og Chief Scientist ved Halfspace, Pierre Pinson, var chancen for at en på verdensplan så lille virksomhed som Molslinjen kommer i finalen, tæt på nul.

- At Molslinjen og Halfspace er kommet til finalen, er noget Danmark kan være stolte af, og noget som ikke er sket før. Det sker sjældent, at virksomheder, der ikke globalt er de største spillere, kan sammensætte noget, der virkeligt skaber impact, har akademisk dybde, og samtidig får det ud i den virkelige verden og skabe værdi - for så at blive finalister ved Edelman Award. Det er virkeligt svært, lød det fra Pierre Pinson, da Molslinjen havnede i finalen. 

CEO i Halfspace Claus Bek Nielsen var ligeledes begejstret over at stå med trofæet efter nogle hårde dage i USA, hvor han og Molslinjen har præsenteret deres case frem mod finalen.

- Vi er utroligt ydmyge og stolte over at have modtaget verdens nok fineste pris, når det handler om arbejdet med AI og operations research. Gennem vores arbejde har Molslinjen skabt værdi og sat nye standarder for en hel industri, som hvert år transporterer mere end fire milliarder mennesker verden over. Det er jeg meget stolt over, lyder det fra Claus Bek Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094