23948sdkhjf

Bunker-milliardær køber stort op i Nordjylland

Torben Østergaard-Nielsen sætter sig tungere på en af sine nordjyske besiddelser. Det sker samtidig med offentliggørelsen af et millionunderskud

I Nordjylland er USTC-stifter Torben Østergaard-Nielsen, landets sjetterigeste mand, mest kendt for at have købt det berømte Hollænderhuset i Gl. Skagen for 17 millioner kroner, pillet det fra hinanden og genopbygget det i ny stand.

Men han har også andre nordjyske besiddelser.

Og nu øger han sin ejerandel i en af dem.

"En fornuftig investering"

På Thisteds mest centrale plads, Store Torv, ligger et butikscenter. J.P. Jacobsen Centret, hedder det, og hvad mange ikke ved er, at Torben Østergaard-Nielsen tilbage i 2018 købte en femtedel af centret, fordi han og to af hans direktører, Mikkel Thomsen Hammershøj og Ulrik Larsen, øjnede ”en fornuftig investering.”

Nu er det ikke længere 20 procent af centret, som Torben Østergaard-Nielsen ejer.

Han har netop, for en ukendt pris, forøget sin ejerandel til mellem 33 og 50 procent. Det viser en ny registrering i CVR-registret. Til gengæld er Ulrik Larsen udtrådt af ejerkredsen.

Torben Østergaard-Nielsen har sat sig på en større del af butikscentret, samtidig med at selskabet bag centret netop er kommet med regnskab.

Det viser et underskud på 8 millioner kroner – primært fordi ejerne har nedskrevet værdien af deres butikscenter med 15 millioner kroner, så det nu er opgjort til knap 160 millioner kroner.

- Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende, fordi nedskrivningen af ejendommens værdi er forårsaget af udefrakommende forhold, hvilket har påvirket ejendommens værdi i nedadgående retning, lyder det i ledelsesberetningen.

De andre nordjyske forbindelser

Torben Østergaard-Nielsen er ikke involveret i den daglige drift, men sidder i centrets bestyrelse.

Han har – udover butikscentret i Thisted og det historiske sommerhus i toppen af Skagens klitter – også andre nordjyske forbindelser.

Faktisk ejer han en af de største virksomheder i Nordjylland målt på omsætning; Unioil Supply, som han byggede tilbage i 2014 ovenpå ruinerne af OW Bunker.

Unioil Supply handler med skibsbrændstof – også kaldet bunkerolie – og omsatte i seneste regnskabsår for 7,5 milliarder kroner. Det sker med kun 27 fuldtidsansatte fra kontoret i Østre Havnegade.

Og Østergaard-familien ejer det hele.

Den 70-årige Torben Østergaard-Nielsen, der foretrækker at leve et liv uden for søgelyset, holder til i Middelfart, hvor hans shippingimperium USTC har hovedsæde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047