23948sdkhjf

Kæmpe mobilkran øger kapaciteten hos Port of Aalborg

Godstyperne bliver både større og mere komplekse. Derfor har Port of Aalborg investeret i en ny mobilkran, mod årets slutning skal understøtte udviklingen i projekt-, bulk- og containergods

Maskinparken hos Port of Aalborg bliver snart udvidet med en stor Liebherr mobilkran, så havnen fra fjerde kvartal af 2024 kan håndtere endnu større volumener. Det oplyser Port og Aalborg i en pressemeddelelse.

- Med den nye investering får vi nu et manøvredygtigt og fleksibelt supplement til vores eksisterende kraner. Med øget krankapacitet kan vi højne både effektivitet og flow på havnens kajarealer – blandt andet containerterminalen, hvor godsmængderne er i en positiv udvikling, fortæller Office Manager, Planning & Operation, hos Port of Aalborg, Michael Hasselager.

Port of Aalborgs nye mobilkran

Model: Liebherr LHM 550

Kapacitet: 144 tons krog

Grab: Nemag 19 m3 (sten), 25 m3 (korn) grab og Bromma EH170U container-spreader

Rækkevidde: 54 meter

Løftehøjde: 51 meter (min radius) – 31 meter (max radius)

Vægt: 491 tons

Kilde: Port of Aalborg

Medvind til vindmøllerne

Den øgede krankapacitet kommer ikke kun container- og bulkgods til gode. Den nye mobilkran skal også laste og losse komponenter til vind- og offshore industrien.

- Med aktører som Siemens Gamesa og CS WIND Offshore placeret ved Østhavnen oplever vi et stort behov for håndtering af projektgods. Udviklingen går utroligt stærkt på markedet, og vi skal som infrastruktur være i stand til at håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger, der i dag er over 115 meter lange og ikke kan transporteres via vej, siger Michael Hasselager.

Som led i elektrificeringen af Port of Aalborgs maskinpark er den nye mobilkran klargjort til el-drift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078