23948sdkhjf

Bunkerrederi lander næstbedste regnskab i virksomhedens historie

Målt på volumener leverede Monjasa 6,5 mio. tons bunkerolie i 2023 - en stigning på 2 pct. 

Jubelåret 2022 er svært at slå.

Det må man sande i det Fredericia-baserede bunkerrederi Monjasa, der netop har præsteret regnskab for 2023. 

Monjasa oplevede dog en fortsat stigning i salget af skibsbrændstof og opnåede sit næstbedste regnskabsår nogensinde.

Omsætningen landede på 30 mia. kroner i 2023, sammenlignet med 39 mia. kroner året før. Det svarer til et fald på 23 procent.

Samtidig faldt nettoresultatet fra 1,2 mia. kr. til 751 millioner kroner. 

Til gengæld er virksomhedens egenkapital blevet polstret med en halv millard og tæller nu 2,8 mia. kroner (2,3 mia. kr. i 2022).

- Vi har virkelig en unik organisation som ser muligheder i de udfordrende markeder, og som er i stand til hurtigt at udvikle nye løsninger til rederierne, udtaler group CEO Anders Østergaard, i en pressemeddelelse.  

Han fortsætter: 

- Samtidig har det været muligt at styrke Monjasa-flåden med fire skibskøb, og vi råder nu over en større andel af ejede tankskibe end tidligere. I et historisk stærk tankmarked, opnåede vi dermed en fordel af at kontrollere en større del af vores flåde, som er en fuldt integreret del af vores forretning.

Målt på volumener leverede Monjasa 6,5 mio. tons bunkerolie i 2023 - en stigning på 2 pct. Det betyder - efter eget udsagn - at Monjasa dermed kan placere sig som verdens 7. største globale leverandør af skibsbrændstof.   

Samtidig har det været muligt at styrke Monjasa-flåden med fire skibskøb, og vi råder nu over en større andel af ejede tankskibe end tidligere Anders Østergaard, group CEO, Monjasa
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094