23948sdkhjf

Norge opruster sin militære flåde

Fem nye fregatter med helikoptere samt u-både og standard skibe er på vej til at styrke landets forsvar fra søsiden

Der er nye skibe på vej til den norske flåde, der opruster sit materiel i både indre og ydre farvande. Det sker som en del af en langtidsplan for Norges forsvar, herunder Sjøforsvaret.

Den norske regerings flådeplan vil tilføje minimum fem nye fregatter med helikoptere, op til ti store og atten mindre standardiserede fartøjer og minimum fem ubåde. Det skriver Teknisk Ukeblad.

Fordi der er tale om national sikkerhed, er der ikke krav om, at kontrakterne kommer i internationalt udbud. Ordrene kan dermed forbeholdes norske leverandører.

Ifølge Teknisk Ukeblad kan det komme værftet Vard til gode. Værftet er ejet af italienske Fincantieri, der har udviklet fregattypen 'Constellation', som flere Nato-allierede benytter sig af heriblandt Italien, Frankrig USA.

De nye skibe vurderes at være godt nyt for den maritime branche i Norge, som kan se frem til flere nye arbejdspladser . Ifølge en rapport fra Møreforskning generer en værftsarbejdsplads 5,4 arbejdspladser grundet direkte og afledte virkninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172