23948sdkhjf

Maritime sværvægtere i fælles front - vil fremme flydende kernekraft

Store klassifikationsselskaber og asiatiske skibsbyggere har etableret et nyt fælles organ og talerør, som skal bane vej for kernekraft som drivmiddel i skibsfarten 

Tunge aktører inden for shippingindustrien er gået sammen i en fælles front for at sikre de nødvendige standarder og regler, der skal bane vejen for, at kernekraft får en plads som et alternativt drivmiddel i shippingindustrien. 

Derfor har de etableret Nuclear Energy Maritime Organisation, NEMO, med base i London, som officielt åbnede den 1. april. Det skriver NEMO i en pressemeddelelse.

NEMO's første medlemmer omfatter skibsværfterne HD Korea Shipbuilding and Offshore Engineering, Onomichi Dockyard og Vard Group, samt klasseselskaberne Lloyd's Register, Bureau Veritas og RINA. 

Medlemmerne tæller desuden BWXT Advanced Technologies og kernekraftvirksomhederne TerraPower, Core Power og Westinghouse Electric Company samt konsulentvirksomheden JEIL Partners.

NEMO's formand, Mamdouh el-Shanawany, har en baggrund som tidligere leder af den internationale atomenergiagenturs sikkerhedsvurderingssektion og som global direktør for kernekraft hos Lloyd's Register. Hans mål er, at NEMO bliver en værdifuld og indflydelsesrig stemme for flydende kernekraft:

- Vi opfordrer alle interessenter, der deler vores vision og værdier, til at blive en del af vores dynamiske og fremadskuende alliance, siger Mamdouh el-Shanawany.

NEMO's viceformand er Mikal Bøe, der er adm. direktør for kernekraftvirksomheden Core Power: 

- Vi ser frem til at arbejde gennem NEMO med ligesindede medlemmer for at lette anvendelsen af sand nulemissions-teknologi i den maritime sektor samtidig med, at vi opretholder de højeste sikkerheds-, sikkerheds- og miljøstandarder, siger Mikal Bøe.

NEMO vil samarbejde med FN's internationale søfartsorganisation IMO og det Internationale Atomenergi Agentur og opfordrer andre industriorganisationer, myndigheder, forskningsinstitutioner og civilsamfundsorganisationer til at deltage i arbejdet med at fremme flydende kernekraft.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11