23948sdkhjf

Nye afsløringer rammer kriseramt nordjysk havn

Fyret vicedriftsdirektør var i årevis ansat som konsulent, hentede 6,8 mio. kr. ind honorarer, som havnen bogførte som anlægsudgifter

Den nye ledelse i den kriseramte Frederikshavn Havn fortsætter med at finde nye skeletter i skabet fra den tidligere havneledelse, som midt i januar blev smidt på porten af den nye havnebestyrelse. 

Det skriver TV2 Nord.

Senest har det vist sig, at havnens vicedriftsdirektør, Kim Nielsen, gennem tre år var ansat på en selvstændig konsulentkontrakt, selvom han udadtil var fastansat og som sådan deltog i havnens direktions- og bestyrelsesmøder.

Vi er i gang med at dykke ned i alle detaljerne, og vi får også juridisk assistance til at se på, om der er noget, som vi skal gøre her Poul Knudsgaard, medlem af bestyrelsen og midlertidig adm. direktør i Frederikshavn Havn

Mediet kan også fortælle, at vicedirektøren gennem en treårig periode via sit firma, Innovasteel, fakturerede havnen for konsulenthonorarer for 6,8 mio. kr. 

Konsulentudgifterne til Kim Nielsen regnskabsposterede Frederikshavn Havn som anlægsudgifter og ikke - som driftsudgifter, hvorved havnen tilmed lånte sig til at dække en driftsudgift via bl.a. Kommunekredit. 

Den særprægede konstruktion undrer både kommunaldirektør Thomas Eriksen, Frederikshavn Kommune, og Poul Knudsgaard, som er medlem af den nye havnebestyrelse og er indsat som midlertidig havnedirektør.

- Vi er i gang med at dykke ned i alle detaljerne, og vi får også juridisk assistance til at se på, om der er noget, som vi skal gøre her. Jeg ved, at han (Kim Nielsen, red.) har arbejdet med projektledelse af olieterminalen - eller mangel på samme, siger Poul Knudsgaard til TV2 Nord.  

Kim Nielsen selv er tavs og ønsker ikke at kommentere sagen overfor mediet. 

Han og tidligere adm. direktør Mikkel Seedorff Sørensen blev 18. januar fyret af den nye bestyrelse som tiltrådte i november med det mål at rydde op i havnens kuldsejlede økonomi. 

Havnedirektør fyret - bestyrelse vil have en helt ny direktion

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079