23948sdkhjf

Fejl på missil - skibstrafikken i Storebælt lukket

Søfartsstyrelsen advarer skibsfarten om risiko for nedfald af missilrester i forbindelse med en militærøvelse i Storebælt

En fejl på løfteraketten til et harpoon-missil har lukket både luftrummet og skibstrafikken i Storebælt torsdag eftermiddag. Først når problemet er løst, bliver der åbnet igen. Det oplyser Forsvaret.

Det er et harpoon-missil på fregatten Niels Juel, som ligger i havn i Korsør, som er i fare for at forlade launcheren utilsigtet.

Problemet er opstået i forbindelse med en obligatorisk test. Her er missilets løfteraket blevet aktiveret, og ikke kan deaktiveres.

Specialister er på vej for at løse problemet.

Kun løfteraketten er aktiveret

Harpoon-missilet er et skarpt missil, men det er kun løfteraketten, som er aktiveret i forbindelse med testen.

Der er altså ingen fare for, at missilet kan sprænges eller række længere, end løfteraketten kan løfte.

Fakta om missilet

Harpoon-missilet er 4,5 meter langt

Det vejer 7-800 kg.

Det indeholder, ud over brændstof, cirka 150 kg sprængstof, der dog ikke er armeret og derfor ikke vil detonere ved et evt. styrt i havet.

Kilde: Forsvaret

Fareområdet vurderes at være op til fem-syv kilometer fra Flådestation Korsør i en højde af cirka 1.000 meter, ud over vandet i sydlig retning og ikke i retning af Storebæltsbroen, oplyser Forsvaret.Indtil løfteraketten er deaktiveret, er der en risiko for, at missilet kan blive affyret og flyve nogle kilometer væk.

Skibe er varslet

Politi og Søfartsstyrelsen er informeret, og skibe i retning af farezonen varsles og bedes afvente, at problemet løses, lyder det fra Forsvaret.

Du kan se den præcise risikozone på det elektroniske søkort, Nautisk Information, fra Søfartsstyrelsen. Tjek selv kortet ved at følge dette link. 

Det specifikke område, som advarslen gælder, er det lyse, trekantformede felt lige ud for Korsør. 

Af søkortet fremgår det, at skibene anmodes om at kaste anker om nødvendigt. Her kan man også læse, at der i perioden 4. marts til 5. april er en militærøvelse i området.

opdateres. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078